السبت، 15 مارس 2014

تعلمي طريقه عمل المصاصات والبونبونى فى البيت






تعلمي طريقه عمل المصاصات والبونبونى فى البيت


المقادير



** 2 كوب سكر


** 2/3 كوب ماء


** 7 حبات فراولة


** 1 ملعقة كبيرة عسل نحل


** 1 ملعقة صغيرة خل


** شفاطات بلاستيك للمصاصات


** قوالب اشكال للبونبونى



الطريقة


أول حاجة نأخد الفراولة مع الماية فى حلة يغلو مع بعض لغاية ما الماية تأخد اللون و الطعم من الفراولة


بعد كدة نصفيها و نأخد 2/3 كوب من المية الناتجة



نحط الماية اللى بقا لونها أحمر و معاها معلقة العسل والسكر و الخل فى الحلة


نقلبهم و نحطهم على نار هادية فى الوقت ده نحضر القوالب اللى هنحط فيها البونبونى و المصاصات


أنا عندى قوالب سليكون صغيرة أستخدمتها للبونبونى



و علشان المصاصات


حطيت ورق فويل و دهنته زيت و مسحته بمنديل علشان أعمل المصاصات


و كل شوية نقلب بشويش لحد ما كل السكر يدوب خالص (حوالى 1/4 ساعة)


بعد ما نتأكد أن السكر داب نعلى النار و نسيب الخليط يغلى حوالى خمس دقايق أو أكتر شوية



و نخلى جنبنا كوباية ماية ساقعة كل شوية نأخد بمعلقة صغيرة من الخليط اللى على النار و نحطه فى الكباية لو فضل طرى يبقا لسة لو بقى جامد يبقى كدة خلاص



ناخده بسرعة على حمام ماية ساقعة لمدة 10 ثوانى



و بعدين نصبه فى القوالب وعلى الفويل نكون حطين الشفاطات البلاستيك و نصب عليها بسرعة قبل ميتجمد


بس كدة نسبهم لما يبردوا و نشيلهم من القوالب



تعلمي طريقه عمل المصاصات والبونبونى فى البيت


المصدر مجلة فوستا
مجلة فوستا

0 التعليقات:

إرسال تعليق