تعلمي طريقه عمل المصاصات والبونبونى فى البيت
المقادير
** 2 كوب سكر
** 2/3 كوب ماء
** 7 حبات فراولة
** 1 ملعقة كبيرة عسل نحل
** 1 ملعقة صغيرة خل
** شفاطات بلاستيك للمصاصات
** قوالب اشكال للبونبونى
الطريقة
أول حاجة نأخد الفراولة مع الماية فى حلة يغلو مع بعض لغاية ما الماية تأخد اللون و الطعم من الفراولة
بعد كدة نصفيها و نأخد 2/3 كوب من المية الناتجة
نحط الماية اللى بقا لونها أحمر و معاها معلقة العسل والسكر و الخل فى الحلة
نقلبهم و نحطهم على نار هادية فى الوقت ده نحضر القوالب اللى هنحط فيها البونبونى و المصاصات
أنا عندى قوالب سليكون صغيرة أستخدمتها للبونبونى
و علشان المصاصات
حطيت ورق فويل و دهنته زيت و مسحته بمنديل علشان أعمل المصاصات
و كل شوية نقلب بشويش لحد ما كل السكر يدوب خالص (حوالى 1/4 ساعة)
بعد ما نتأكد أن السكر داب نعلى النار و نسيب الخليط يغلى حوالى خمس دقايق أو أكتر شوية
و نخلى جنبنا كوباية ماية ساقعة كل شوية نأخد بمعلقة صغيرة من الخليط اللى على النار و نحطه فى الكباية لو فضل طرى يبقا لسة لو بقى جامد يبقى كدة خلاص
ناخده بسرعة على حمام ماية ساقعة لمدة 10 ثوانى
و بعدين نصبه فى القوالب وعلى الفويل نكون حطين الشفاطات البلاستيك و نصب عليها بسرعة قبل ميتجمد
بس كدة نسبهم لما يبردوا و نشيلهم من القوالب
تعلمي طريقه عمل المصاصات والبونبونى فى البيت
المصدر مجلة فوستا
0 التعليقات:
إرسال تعليق