الجمعة، 14 مارس 2014

بالصور ... طريقة عمل الفسيخ





بالصور ... طريقة عمل الفسيخ
المكونات:

سمك بوري" الكيلو سمكتين"
نص كيس ملح خشن
معلقتين كبيره شطه
و كياس جديده نضيفه
و حته قماش نضيفه


الطريقه:

اول حاجه نجيب السمك البورى طازه ولازم يكون طازه ده اهم حاجه
و منغسلوش و منعملش فيه اي حاجه




http://فوستا.blogspot.com/


و بعدين نجيب ورقة جرنان و نحط عليه السمك البوري بالشكل ده


http://فوستا.blogspot.com/


لحد مايصفي كل الدم
لمده لا تقل عن 12 ساعه
يعني تعلقيه بليل و تعمليه الصبح


http://فوستا.blogspot.com/

وبعدين تجيبى الشطة والملح


http://فوستا.blogspot.com/

وبعدين تفتحى خياشيم السمكة كده على الأخر
شايفاها حمرا أزاى لأنها طازه لو لون غير يبقي بايته


http://فوستا.blogspot.com/

و بعدين نحشي خياشمها دي بالملح و الشطه
تجيبي الملح و الشطه و تخلطيهم مع بعض
و بعدين تحشي لحد ما تحسي انها هاتفرقع و تضغطي كده بصوابعك علي الخياشيم المحشيه دي
هتلاقي الملح بيخش لجوه كده و بيتكبس


http://فوستا.blogspot.com/
 
و تعملي كده في كميه السمك اللي عندك
و بقي شويه من الملح و الشطه دول
هقولك هانعمل بيهم ايه
حلو
تجيبي بقي كيس نايلون و تحطي فيه شويه ملح و شطه كده بس ماتحطيش اكتر من سمكتين في الكيس الواحد


http://فوستا.blogspot.com/


اهو الكيس فوق
تعالي بقي نحط السمك بعد ماحشيناه
واحده عكس التانيه


http://فوستا.blogspot.com/

و نروح رشين عليه شويه كمان من الملح و الشطه
و نربط الكيس الاولاني كويس قوي
و نلفه في كيس نايلون تاني


http://فوستا.blogspot.com/

و بعين تلفيه في كذا كيس
يعني حوال 5 كده
و بعدين اخر حاجه نلفه في مشمع
او كيس تخين علشان مايطلعش ريحه

كده


http://فوستا.blogspot.com/


و بعدين بقي



نحطه في حته كده بعيد شويه



يعني في درفه مطبخ اللي تحت



او اللي عندها دولاب بلكونه



او اي حته مداريا



بصي بقي ركزي شويه معايا
احنا مش هانفتح الفسيخ خالص


اول 3 ايام.... مش هانيجي جانبه خالص



من بدايه اليوم الرابع لحد اليوم 15



كل يوم نقلبه مره
و هو ملفوف زي ماهو
يعني بنقلب اللفه كلها
الكيس كله





ازاي بقي



هو دلوقتي معدول نقوم محركينه كده كأنه نام علي الجنب الشمال



و بكره نخليه ينام علي بطنه



و بعده نخليه علي الجنب اليمين



و بعده نخليه تاني يتعدل



يعني بيلف



كل يوم حركه واحده بس



يعني اول ماتصحي الصبح حركيه و انسيه بقي لحد تاني يوم الصبح



الحركه دي مهمه قوي



لانها بتخليه يستوي



طيب هايطلع ريحه... اه هايطلع ريحه بس اول تلات ايام بس



و بعدين هايبقي فيه ريحه... اه بس خفيفه قوي



طيب خلصو ال15 يوم





]ده شكله لما فتحته بعد 15 يوم
و شلت كيس ورا كيس ورا كيس
المهم... اهه شكله قبل ما اطلعه من اخر كيس
 http://فوستا.blogspot.com/
 


http://فوستا.blogspot.com/
اهو بقي يا ستي الفسيخ
و دي بقي لما طلعتو من الكيس
بس اهم حاجه خلي بالك افرشي جرنان واعملي احتياطاتك


http://فوستا.blogspot.com/

طبعا تجيبي سكينه و تشيلي كل القشر بتاعه
و بعدين تبلي ايدك ميه و تمسحي الفسيخه كده من برا ..
علشان تشيلي القشر اللي لازق عليها
و بعدين تقطعي راسها و ترميها
و بعدين تفتحيها كده و تشيلي بطنها


http://فوستا.blogspot.com/



بالصور ... طريقة عمل الفسيخ

المصدر مجلة فوستا
مجلة فوستا

0 التعليقات:

إرسال تعليق